26.04.2021 — 09:02

Срібло та бронза Чемпіонату України зі спортивного водного туризму у спортсменів Хмельниччини

Нещодавно завершився Чемпіонат України зі спортивного водного туризму, який проходив на р. Черемош, поблизу с. Дземброня Верховинського р-ну Івано-Франківської області. Спортсмени Хмельниччини (ще недавно вихованці Хмельницького обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді), виступали у класі суден К1 (каяки) – Конончук Тарас, С2 (катамаран двомісний) – Ващук Вадим та Михайлюк Юрій, та С4 (катамаран чотиримісний) – Ващук Дмитро, Домбровський Ілля, Михайлюк Марія та Цюх Богдан. Програма змагань складалася із чотирьох дистанцій: «Ралі», «Слалом», «Рятувальні роботи» та «Спринт». Підсумок Чемпіонату підводився у кожному класі суден окремо.

У підсумку, за результатами виступу на дистанціях Чемпіонату Конончук Тарас виборов «срібло» у класі суден К1, екіпаж С4 «бронзу», а екіпаж С2 в надзвичайно запеклій боротьбі став п’ятим. Зважаючи на те, що у минулому році через загальнонаціональний карантин Чемпіонат України зі спортивного водного туризму не проводився, вважаємо виступ наших спортсменів надзвичайно вдалим, адже такий результат є першим в історії розвитку цього виду спорту на Хмельниччині.

Тому побажаємо збірній команді та їхньому тренеру Ващуку Дмитру Петровичу (Президент Хмельницької обласної Федерації спортивного туризму, керівник гуртків Хмельницького ОЦТКУМу) подальших спортивних звершень.

Віце-президент Хмельницької ОФСТ