26.04.2021 — 10:38

Програма ЄС «U-LEAD з Європою» продовжує допомагати ЦНАП дотримуватися правил безпеки під час карантину

Завдяки Програмі «U-LEAD з Європою» 23 центри надання адміністративних послуг (ЦНАП) у громадах Хмельниччини отримали набори маркування та захисту, які допоможуть дотримуватися карантинних обмежень під час пандемії COVID-19.

Загалом, Програма зробила внесок в організацію безпечного простору ЦНАП для працівників та відвідувачів під час карантинних обмежень для майже 500 громад по всій Україні, які є учасниками Програми по напрямку створення та модернізації ЦНАП. Перші дві розсилки наборів були здійснені у 2020 році, а третя – у лютому 2021 року.

«Доступ до державних послуг у сучасному, цифровому та прозорому форматі має вирішальне значення для якості життя в громадах. У той же час, приміщення Центрів надання адміністративних послуг повинно бути безпечним для відвідувачів та працівників, і я пишаюся тим, що Програма U-LEAD, що фінансується ЄС, допомогла забезпечити належні стандарти безпеки приміщень ЦНАП під час карантину, спричиненого COVID-19. З цією останньою поставкою майже 500 ЦНАП отримали належні набори безпеки», – зазначив Ксав’є Камю, керівник відділу програм зовнішньої допомоги «Належне управління та верховенство права».

Кожен набір складається з великого захисного екрану для рецепції, індивідуальних захисних екранів для працівників ЦНАП, а також стікерів з рекомендацією тримати безпечну дистанцію для зон очікування та прийому відвідувачів, стікерів-нагадувань одягати маску при вході до приміщення та ретельно мити руки у вбиральні. Набір було розроблено на основі міжнародного досвіду, рекомендацій Уряду та експертів щодо виходу з карантину для сервісних установ.

Джерело