24.05.2021 — 09:52

Відбулося обговорення Стратегії розвитку архівної справи до 2025 року в Хмельницькій області

Нові реалії сьогодення – це стрімкий розвиток сучасних технологій, ризики та загрози пов’язані із змінами економіки держави та епідемією, активне проведення адміністративно-територіальної реформи, зміна вектору суспільства до національній ідентифікації та утвердження та ін. Нові виклики та завдання потребують кардинальних змін архівних установ.

За ініціативи Державної архівної служби, робочою групою розроблено проєкт Стратегії розвитку архівної справи до 2025 року. Першим кроком у процесі обговорення принципових пропозицій, коментарів, зауважень стала презентація Стратегії, яка відбулась 16 вересня 2020 року.

Для реалізації наступного кроку громадського обговорення проєкту Стратегії Державний архів Хмельницької області 21 травня 2021 року організовував захід – обговорення Стратегії у форматі «Світове кафе». Для участі у заході було запрошено громадськість, працівників архівних установ області, представників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

З вітальним словом до обговорення долучилась заступник Державного архіву України Тетяна Ємельянова.

В результаті активної роботи та дискусій учасників напрацьовано рекомендації та пропозиції для Державного архіву України.

 

За інформацією Державного архіву
Хмельницької області