27.05.2021 — 11:04

Викладачі мистецьких шкіл області навчалися самчиківського розпису

26 травня в Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва  відбувся майстер-клас з cамчиківського розпису, у якому взяли участь 24 викладачі мистецьких шкіл області.

Популяризація цього виду художнього розпису, який характерний був для окремих сіл південно-східної Волині, що межували з Поділлям, зокрема і села Самчики – є одним із важливих напрямків роботи Хмельницького ОНМЦКМ. Завдяки цій роботі самчиківський розпис стає відомим по всій Україні і за її межами та включений до до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Майстер-клас провів член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, директор Самчиківської дитячої художньої школи традиційного народного мистецтва – Віктор Раковський. Учасники заходу ознайомились з особливостями самчиківського розпису, відвідали виставку художніх творів самчиківських майстрів у Хмельницькій міській раді та виконали практичну роботу «Вазон».

Сподіваємося, що завдяки цьому майстер-класу самчиківський розпис займе гідне місце у серцях та роботах вихованців наших мистецьких шкіл, адже він вже є унікальною візитівкою нашого краю.