03.06.2021 — 10:34

Українські легкоатлети на шляху до олімпійської мрії

2 червня в Шаморині (Словаччина)  на міжнародному турнірі Athletics Continental Tour Silver українскі спортсмени посіли  2 призових місця.

Хмельничанка Марина Бех-Романчук відкрила літній сезон сезон третім місцем в стрибках у довжину, виконавши лише одну вдалу спробу з шести на 6,39 м.

Перше місце посіла  Маріз Луцоло  з Німеччини з особистим рекордом – 6,64 м.

В секторі для метання молота Михайло Кохан  з Дніпра став другим з найкращим особистим результатом сезону – 77,56 м. Переміг з рекордом стадіону француз Квентін Біго (78,95 м).

Вже в наступному старті очікуємо від Марини далеких стрибків, адже проведений тривалий тренувальний збір у Туреччині сприятиме її подальшим високим результатам.

Того ж дня в Італії відбувся міжнародний легкоатлетичний турнір Meeting Città di Conegliano. Участь у ньому взяли дві українки, й обидві перемогли у своїх дисциплінах.

Вихованка Нетішинської комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Вікторія Ткачук (її перший тренер Олександр Краснов),котра наразі представляє Донецьку область, була поза конкуренцією на дистанції 400 метрів з бар’єрами. Хоча, цілком можливо, саме суперництва українці якраз і не вистачило для того, щоб виконати олімпійський норматив. На першому ж турнірі сезону Ткачук перемогла з часом 55,44 сек, що лише на чотири соті гірше нормативу у Токіо. При цьому італійку Валентіну Каваллері вона випередила на дві з половиною секунди (57,98 сек).

Cподіваємось,що нашій землячці все ж до снаги буде пробитись на свою другу Олімпіаду.

 Тернополянка Наталія Стребкова виграла змагання з бігу на 3000 метрів з перешкодами (9 хв 48.59 сек). Тугба Гувенч з Туреччини, яка фінішували другою, поступилася їй більш ніж 12 секундами (10 хв 00,88 сек).