04.06.2021 — 21:58

Журналісти приймали вітання з нагоди професійного свята

4 червня відбувся прес-тур для представників місцевих засобів масової інформації до Державного історико-культурного заповідника “Самчики”. Оскільки захід відбувався напередодні Дня журналіста, принагідно працівників медіа з професійним святом  привітали представники обласної влади: заступник голови ОДА Володимир Білик та заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко. Також до привітань долучився очільник обласної організації Національної спілки журналістів України Петро Лічман.

Уже стало доброю традицією, що найперші привітання на таких урочистостях адресують лауреату обласної премії імені Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики. Цьогоріч ним став власний кореспондент газети “Подільські вісті” Василь Добровольський за цикл публікацій в місцевій пресі за 2015-2021 роки.

“Ваша професія є унікальною, адже ви мусите не лише досконало володіти словом, а й мати ґрунтовні знання у найрізноманітніших сферах, інформацію про які ви доносите людям у своїх повідомленнях. Більше того, ви завжди на передовій, а інколи виконуєте свою роботу у небезпечних для життя ситуаціях. Саме ви є комунікаторами в суспільстві, творцями інформаційного простору,” – зазначив Володимир Білик, вітаючи журналістів.

Посадовець висловив усім щиру вдячність  за відповідальність, розуміння, сміливість, за чітку громадянську позицію, за неоціненну роль у подоланні інформаційних загроз та дезінформації, які в наш час постійно з’являються в умовах війни на сході країни, за донесення до мешканців області  об’єктивної інформації з важливих для громади питань. Він наголосив, що обласна влада високо цінує співпрацю з журналістським корпусом області, та побажав усім здоров’я, миру, сміливих і цікавих проєктів, влучного слова та цікавих, і головне, хороших новин. Також Володимир Білик вручив журналістам відзнаки облдержадміністрації.

Щирі вітання та відзнаки отримали представники засобів масової інформації також від обласної ради та обласної організації Національної спілки журналістів України. Окрім того, Петро Лічман вручив посвідчення новим членам спілки, які нещодавно поповнили лави журналістської спільноти.

На завершення учасники заходу мали можливість побувати на імпровізованій екскурсії музеєм-садибою “Самчики”, яку провів для них директор заповідника Богдан Пажимський, та помилуватися красою унікальної пам’ятки історико-культурної спадщини України – палацом ХVІІІ ст. та чудовим парком.