11.06.2021 — 14:58

Обрано новий склад громадської ради при Хмельницькій ОДА

10 червня у будинку Федерації Профспілок області, що на Соборній у Хмельницькому, зібралася найактивніша громадськість області.

124 представники, делеговані інститутами громадянського суспільства, взяли участь в установчих зборах щодо формування нового складу громадської ради при обласній державній адміністрації.

Відповідно до нововведень у Постанові КМУ №996, що діють з травня 2019 року, рейтингове голосування вперше відбувалось у письмовому форматі, тобто, шляхом заповнення бюлетенів.

Після того, як усі учасники опустили свої бюлетені у прозору скриньку, розпочала роботу лічильна комісія, обрана голосуванням з числа учасників установчих зборів. Робота лічильної комісії тривала у відкритому просторі близько п’яти годин. Протягом цього часу кожен учасник мав змогу перебувати у залі та спостерігати за опрацюванням бюлетенів і підрахунком голосів.

У результаті було оголошено 35 осіб, які здобули першість у рейтинговому списку учасників, а отже, прогнозовано увійдуть до нового складу громадської ради при Хмельницькій облдержадміністрації.

Відповідно до Положення про громадську раду, протокол установчих зборів буде оприлюднений на сайті Хмельницької ОДА протягом 6 робочих днів. Отож, на наступному тижні зможемо ознайомитись з новим складом громадської ради.