25.06.2021 — 09:06

У Хмельницькому рятувальники під об’єктивами камер закликали відпочивальників бути обережними на воді

З початком літа на Хмельниччині стартував купальний сезон. Тож у спекотну погоду відпочивальники прямують саме до водойм, аби зануритися у прохолодну воду.

Щоб запобігти різним непередбачуваним ситуаціям на водоймах, 24 червня фахівці ДСНС разом із представниками ЗМІ відвідали найулюбленіше місце відпочинку хмельничан – річку Південний Буг. Очікувано міський пляж був переповнений любителями позасмагати та покупатися. Звертаючись до відпочивальників, фахівці Служби порятунку передусім закликали не зловживати алкоголем, не здійснювати далеких запливів, пильно стежити за дітьми, не дозволяти їм заходити у воду без супроводу старших. Кожен співрозмовник отримав друковані кольорові пам’ятки з інформацією про безпечний відпочинок на воді.

У заході також взяли участь і фахівці Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, які на манекені навчали всіх охочих, як у разі необхідності правильно зробити штучне дихання; розповіли, як безпомилково надати першу необхідну допомогу людині, що тоне.

На завершення фахівці міської водолазно-рятувальної станції  разом із журналістами на катері здійснили рейд вздовж узбережжя річки. Відпочивальників у рупор вкотре закликали неухильно дотримуватись правил безпечної поведінки на воді.


ГУ ДСНС України у Хмельницькій області