21.07.2021 — 15:11

Для сільських бібліотекарів організували Школу професійного розвитку

Важливі процеси становлення нашої держави тривають ось уже майже тридцять років. Впроваджуються стратегії, започатковуються реформи, втілюються концепції. Усі ці заходи безпосередньо стосуються представників галузі культури та працівників бібліотек зокрема. Аби обговорити професійні аспекти та намітити орієнтири діяльності в нових умовах для працівників сільських бібліотек, що обслуговують дітей територіальних громад, фахівці Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка організували Школу професійного розвитку “Ідеї. Практика. Досвід”.

Ділові консультування, проведені в рамках занять, окреслили для учасників навчань перспективи їх функціонування у територіальних громадах, існування в медіапросторі, формування інформаційно-цифрової компетентності користувачів-дітей та вирішення актуальних питань роботи з читачами і фондом. Директорка бібліотеки Валентина Черноус акцентувала увагу на важливості організації роботи сільських бібліотек з урахуванням потреб та думки громади, грантовій діяльності, створенні бібліотечних рад і необхідності формування позитивного іміджу закладів. Тренінгові заняття, презентації досвіду, практичні вправи та майстер-класи допомогли учасникам Школи актуалізувати власні знання та здобути нові, які допоможуть їм стати ефективнішими у своїй подальшій діяльності.

Працівники Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т.Г. Шевченка переконані, що презентований досвід, ідеї, документи, світлини, матеріали на електронних носіях, додатки для телефонів, креативні лайфхаки, гарні поради, а головне − емоції від дружнього професійного спілкування стануть у нагоді працівникам сільських бібліотек та допоможуть бути корисними своїй громаді, особливо, наймолодшим і юним її жителям.

За інформацією
Хмельницької обласної бібліотеки
для дітей імені Т.Г. Шевченка