22.07.2021 — 10:54

Наші велосипедисти здобули нагороди на чемпіонаті України

15-18 липня у Вінниці відбувся чемпіонат України у парній гонці, перший тур чемпіонату у гонці критеріум та всеукраїнські змагання у груповій гонці з велоспорту на шосе. Участь взяли 104 спортсмени, 15 з яких виступили за Хмельницьку область.

У парній гонці найкраще проявили себе юніорки. Наші Дарина Нагуляк (ДЮСШ 4, “Динамо”) та Анастасія Плоцідим (ДЮСШ 4, “Динамо”) завоювали срібні нагороди чемпіонату, поступившись лише суперницям з Донецької області. Крім того, четвертий час показала ще одна наша пара – Олександра Чорна та Наталія Сафронюк. Серед жінок з п’ятим часом фінішували Дарина Беляк та Віолетта Кондрут.

Наступного дня можна було поберегти сили, потренуватися, оскільки проводились не рейтингові змагання у груповій гонці на призи місцевих спонсорів. Втім, не зважаючи на спекотну погоду, більшість учасників вийшла на старт і поборолась за перемогу.

По завершенню гонки на 132 км, троє наших чоловіків замкнули перший десяток на фініші, посіли 9-11 місця. Серед жінок ситуація схожа – 10, 11, 13 місце. У юніорок, які їхали 108 км, як і жінки, маємо бронзу у Олександри Чорної (ХОШВСМ, “Колос”), Віолетта Кондрут – четверта, Наталія Сафронюк – п’ята.

Недільного ранку учасники зібралися на проспекті Юності щоб поборотися за місця у першому турі чемпіонату України у гонці критеріум. Спортсмени їхали від 16 до 30 кіл, довжина одного складала майже два кілометра, фініш у пологий підйом.

Першою серед юніорок за сумою проміжних фінішів стала Анастасія Плоцідим (ДЮСШ 4, “Динамо”), третє місце – Дарина Нагуляк (ДЮСШ 4, “Динамо”), п’ятою була Наталія Сафронюк.

Напруженою була боротьба жінок. Семеро з учасниць мали звання майстра спорту, двоє – міжнародного класу і одна – заслужений майстер спорту. В щільній боротьбі за кожен фініш третє місце завоювала наша Вікторія Пархомюк (ХОШВСМ, “Колос”). На тридцяти колах змагань чоловіків, з очками гонку закінчили двоє наших спортсменів: Дмитро Качур – шосте місце, Вадим Стецюк – одинадцяте.

Вітаємо наших спортсменів з гарним результатом та бажаємо подальших перемог!

За інформацією Федерації
велосипедного спорту
у Хмельницькій області