06.08.2021 — 11:02

Наслідки негоди на Хмельниччині

Починаючи з 7:00 5 серпня рятувальники обласного центру залучалися на відкачування води на вулицях: Нижня Берегова, Пересипкіна, Грушевського, Подільська, Плоска, Тиха, Профспілкова, Гонти, а також провулку Пилипчука. Всього надзвичайниками відкачано 2590 кубічних метрів води з 5 підвальних приміщень та 5 відкритих територій.

Вже вночі на території Кам’янець-Подільського району спостерігалося різке погіршення погодних умов, що супроводжувалося сильними поривами вітру (понад 20 м/с) та заливним дощем. Внаслідок негоди на території району було повалено більше сотні дерев, зірвано дахи з 5 будинків та приватних споруд, а також пошкоджено дах на південній брамі Кам’янець-Подільської фортеці.

Починаючи з 21-ї години вечора 5 серпня рятувальники залучалися до ліквідації наслідків негоди. Відтак, станом на 8:00 ранку бійці ДСНС розкряжували та прибрали 53 повалених дерева на автодорозі в напрямку «Кам’янець-Подільський-Білогір’я» та 28 дерев у місті Кам’янець-Подільський. Загалом до ліквідації наслідків негоди залучалися 14 одиниць техніки та 57 рятувальників Хмельниччини.
Наразі роботи тривають.

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області